Binnenland

'Ereronde van Robben symbolisch voor uit elkaar vallen Oranje'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ereronde van Robben symbolisch voor uit elkaar vallen Oranje'

[NOS] Het was een opmerkelijk beeld: Arjen Robben die na afloop van het WK-kwalificatieduel in Amsterdam met Bulgarije (3-1) het publiek bedankt. In zijn eentje, want de rest was al gevlogen. In het Sportforum wordt gezocht naar de symboliek achter dat moment.

"Het is heel symbolisch voor hoe zo'n team uit elkaar valt. Dat de aanvoerder dat in zijn eentje moet doen", zegt Robèrt Misset van de Volkskrant. "Het frustreert Robben dat zijn passie niet meer de norm van het team is."

Sportforum op NPO Radio 1

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek. Dit keer zaten de journalisten Jeroen Stekelenburg (NOS), Robèrt Misset (de Volkskrant) en wieleranalist Danny Nelissen aan tafel.

Robben was na afloop van het duel kritisch op zijn teamgenoten. Maar dat hij ervoor koos om in zijn eentje het veld over te lopen, is volgens wieleranalist Danny Nelissen misschien wel een 'bewussie'. "Volgens mij heeft hij gevoeld dat er na het duel met Frankrijk geen vibe meer inzat", vertelt hij.

"Helemaal in je eentje doorlopen wordt dan ook opvallend", aldus NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg, die denkt dat Robben een statement wilde maken. "Hij had ook kunnen denken: ik ga daar op de middenstip staan en bedank dertig seconden het publiek."

vlnr: Danny Nelissen, Jeroen Stekelenburg en Robèrt Misset (NOS)

Geen schande

Mocht Nederland het WK mislopen, waar het inmiddels alle schijn van heeft, dan wil Stekelenburg niet spreken van een schande. "Dat is overdreven. De pech is ook dat we in een poule zitten met het op één of twee na beste land van Europa", zegt hij, daarbij verwijzend naar Frankrijk.

De vergelijking met de finaleplaats in 2010 wordt veel gemaakt, maar gaat volgens de Oranjevolger niet op. "Destijds waren veel spelers bepalend bij hun club. Nu spelen ze in het beste geval mee op het hoogste niveau."

Ster advertentie
Ster advertentie