Binnenland

Tour: kansen voor sprinters én aanvallers

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tour: kansen voor sprinters én aanvallers

De zestiende etappe van de Tour de France voert van Moirans-en-Montagne naar Bern, Zwitserland. Deze overgangsrit is 209 kilometer lang en biedt kansen voor zowel sprinters als aanvallers.

De startplaats in de Jura is nieuw in de historie van de Ronde van Frankrijk. De Jura is een gebergte van ongeveer 350 kilometer lang en 70 kilometer breed en kent veel beklimmingen. Ondanks dat de renners dwars door het gebergte heen koersen, zullen de zware klimmen ontbreken. De finishlijn in Bern is ook nieuw in de Tour.

Dit is het hoogtekaartje van de etappe van vandaag:

De slotkilometers zijn volledig vlak. De finale is weggelegd voor coureurs als Peter Sagan, Michael Matthews, John Degenkolb en Alexander Kristoff. Na de aankomst in Bern kan het peloton genieten van een rustdag en zich voorbereiden op een zware slotweek, waarbij stevig moet worden geklommen.

In Radio Tour de France doen uiteraard Gio Lippens en Sebastiaan Timmerman verslag van de zestiende etappe. Presentator Robbert Meeder analyseert samen met Maarten Tjallingii deze overgangsrit. De verwachting is dat de laatste renner rond 17.55 uur finisht.

Niks missen van de slotkilometers? Zet in de app de finish-alert aan!

Daarnaast is vandaag om 09.30 uur journalist en presentator Fons de Poel te gast in De Aftrap en is voormalig wielrenner Gert Jakobs de Tourgast in NPO Radio 1 Sportzomer.

In het zomeravondgesprek om 19.30 uur schuift Alexander Pechtold aan. Wieger Hemmer praat een uur lang met de fractievoorzitter van D66.

Ster advertentie
Ster advertentie