Binnenland

Oranje Leeuwinnen winnen overtuigend van Slowakije

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Oranje Leeuwinnen winnen overtuigend van Slowakije

[NOS - RAD1] Het Nederlands vrouwenelftal heeft ook de tweede wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het WK van 2019 in Frankrijk gewonnen. Na de 1-0 winst op Noorwegen walste Oranje in Senec met 5-0 over Slowakije heen.

Slowakije, dat 43ste staat op de wereldranglijst, had al verloren van Noorwegen en Ierland en was ook tegen de Europees kampioen kansloos. Al na zeven minuten kopte Stefanie van der Gragt raak, waarna Lieke Martens en Daniëlle van de Donk kansen misten.

Nadat Slowakije een strafschop was onthouden (Van Lunteren trok Fabová onderuit), scoorde Sherida Spitse via een slimme vrije trap. Op slag van rust maakte spits Vivianne Miedema er ook nog 3-0 van.

Direct na rust scoorde Miedema opnieuw. Daarna had Oranje de score nog veel verder uit kunnen bouwen, maar Martens, Miedema, Dekker, Van de Sanden, Roord en Spitse verzuimden te scoren. In blessuretijd kopte Van der Gragt nogmaals raak.

Dinsdag tegen Ierland

Door de ruime zege is Nederland koploper in groep drie. Dinsdag speelt de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman in Nijmegen het derde kwalificatieduel tegen Ierland, dat tweede staat in de poule.

Spits Vivianne Miedema gaf na afloop aan zich te verheugen op dinsdag, vooral vanwege de sfeer. In Nijmegen zijn sowieso al tienduizend kaarten verkocht, een schril contrast met het desolate stadion in Slowakije vanavond.

Dinsdag is de wedstrijd te volgen via NOS Langs de Lijn.

Ster advertentie
Ster advertentie