Binnenland
BNNVARA

Geen lockdown, maar een slockdown: zo vier je dit jaar kerst

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Geen lockdown, maar een slockdown: zo vier je dit jaar kerst

Één ding is zeker: het wordt een kerst om nooit te vergeten. Geen kerstdiner in een restaurant, of lange tafels met familie, we zijn in land in crisis en daarom bespreken patissier Hidde de Brabander en chefkok Job Pattinasarany en chef Perry de Man in De Nieuws BV de mogelijkheden voor Kerst 2.0.

Video niet beschikbaar

Ondanks alle maatregelen heeft De Brabander erg veel zin in kerst. "Ik denk dat kerst voor de meeste mensen wel doorgaat zoals gepland. De afschaling was er al, maar ik vond het een belachelijke vertoning dat iedereen nu ineens naar de winkel ging. De wereld vergaat niet."

Pattinasarany heeft zijn restaurant omgebouwd tot traiteur en blijft ook optimistisch: "Geen lockdown, maar een slockdown". De Man wordt door zijn vriendin de Grinch genoemd, "We maken ons allemaal zo druk om kerst, doe gewoon relaxt, flessen wijn moet je altijd hebben".

Ghetto Chic

Hoe maken we van de kerst dan toch een beetje een feestje? Denk bijvoorbeeld aan ghetto chic. Pattinasarany woont in Rotterdam-west en legt het uit: "West was voorheen best wel een ghetto. Als je kijkt naar budget koken, kun je bij ons bij lokale ondernemers voor heel weinig geld hele goede producten kopen. Zo kook ik ook in mijn traiteur, ik doe mijn boodschappen bij de lokale groenteboer en de toko's." Als je creatief genoeg bent kun je daar een chic menu van maken.

Quote

Ga lekker los, want je bent toch thuis en sloof je lekker uit.

Perry de Man

Groente, daar zweert De Man bij. "Zorg dat je top kwaliteit kookt, dan heb ik het niet over dure dingen zoals ganzenlever en bladgoud. Voor een melanzane heb je aubergine, tomaten, basilicum en goede parmezaanse kaas nodig. Ga lekker los, want je bent toch thuis en sloof je lekker uit." Meer desserts, daar pleit De Brabander voor. "Vlees is vrij duur, de inkoop van desserts is vele malen lager dan vlees en vis. Het is feest, we gaan even niet op de lijn letten."

Van lockdown naar slokdown: Kerst 2.0!

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie