Binnenland

'Pijnlijke nederlaag Trump met zorgwet'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Pijnlijke nederlaag Trump met zorgwet'

[EO - NOS] Donald Trump heeft vrijdagavond zijn omstreden zorgwet ingetrokken. Te weinig Republikeinse parlementariërs steunden Trumpcare, dat Obamacare zou moeten vervangen, waarna de Amerikaanse president besloot de wet niet in stemming te brengen.

Vanochtend ging de TROS Nieuwsshow verder in op de positie van de Amerikaanse president na het falen van de Trumpcare. Luister:

Trump speelt hoog spel

Langs de Lijn en Omstreken gingen ook uitgebreid in op de zorgwet.

Volgens correspondent Arjen van der Horst is dat pijnlijk, want Obamacare vervangen was de belangrijkste verkiezingsbelofte die Trump deed tijdens zijn campagne. Van der Horst denkt dat Trump de gevolgen van dit besluit gaat merken. "Ik denk dat dit niet al te best op de president zelf zal afstralen, omdat hij zich de afgelopen maanden als de dealmaker profileerde. Hij beloofde een goede zorgverzekering voor alle Amerikanen."

Het nieuwsforum van Langs de Lijn En Omstreken met Amerika-specialist Tom Kleijn reageerde direct op de opvallende nederlaag van de Amerikaanse president. "We zijn op dag 62 van het presidentschap. We hebben tot nu toe veel chaos, en weinig beleid," aldus Kleijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie