Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: verwarde mensen, Vera Pauw en eredivisie

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: verwarde mensen, Vera Pauw en eredivisie

Verwarde mensen zorgen regelmatig voor problemen voor zichzelf of voor hun omgeving. De conclusie na onderzoek is vaak: iedereen wist ervan, maar niemand greep in. Vanavond in Reporter Radio meer aandacht voor dit onderwerp. Er is vandaag nog meer op NPO Radio 1, dit is een selectie:

De Perstribune is er vanaf 12.00 uur, met onder anderen Norbert ter Hall en Vera Pauw. Ter Hall is regisseur van de succesvolle serie A'dam - E.V.A. en Pauw werd deze week door de FIFA genomineerd voor de titel van beste coach van het jaar in het vrouwenvoetbal.

De trailer van het derde seizoen van A'dam - E.V.A.:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vanavond vanaf 19.00 uur in Reporter Radio aandacht voor de problemen met verwarde mensen. Regelmatig veroorzaken ze op straat onrust of zijn een gevaar voor zichzelf. Uit nieuwsberichten blijkt dat er vaak verschillende instanties en hulpverleners bij betrokken waren, maar de conclusie luidt dan: iedereen wist ervan, maar niemand greep in.

Tussen 21.00 en 22.00 uur aandacht voor Het leven, een gebruiksaanwijzing. Vandaag deel 8: hoe kun je jezelf in de hand houden als handelen uit den boze is? Te gast zijn chirurg Dingeman Swank en oud-MMA-vechtster Marloes Coenen. Lees hier meer over de uitzending van vanavond.

Marloes Coenen - Foto: ANP

Eredivisie

In de eredivisie vandaag vier wedstrijden, die vanmiddag allemaal te volgen zijn in Langs de Lijn met presentatoren Hugo Borst en Henry Schut.

12.30 uur
FC Utrecht - Excelsior (verslag van Arman Avsaroglu)
14.30 uur
AZ - Ajax (verslag van Andy Houtkamp)
Vitesse - Heracles (verslag van Ragnar Niemeijer)
16.45 uur
Go Ahead Eagles - Feyenoord (verslag van Frank Wielaard)

Andere sport is er ook: de Nederlandse handbalmannen spelen een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije, in Hoofddorp volgen we de Nederlandse kampioenschappen kortebaanzwemmen en we zijn vanaf 14.45 uur bij de hockeywedstrijd Amsterdam - HGC.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie