Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: Screenshot anti-Trump-video Pussy Riotfoto: Screenshot anti-Trump-video Pussy Riot
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Pussy Riot
Twee leden van de feministische punkband Pussy Riot uit Rusland waren maandag in Utrecht. Ze noemden Poetin daar een 'klootzak'. Afgelopen week presenteerde de band drie nieuwe video's waarin ze felle kritiek laten horen en zien op Donald Trump. Vanavond praat Renze Klamer in Langs de Lijn En Omstreken een gesprek met de bandleden Maria Alyokhina en Sasha Bogino.

Allerzielen
Het is vandaag 2 november: Allerzielen. Op deze dag na Allerheiligen worden overledenen herdacht en wordt een mis opgedragen. In De Ochtend aandacht voor sterven, onder meer met psychiater en filosoof Damiaan Denys.

Stiltefilm
De nieuwe documentaire In pursuit of silence gaat over de impact van stilte en het gebrek daaraan. In Nieuws en Co een gesprek met Petra Speelman, initiatiefneemster en medewerkster van het centrum voor Stilte-educatie IAM.

Dit is de trailer van In pursuit of silence:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En verder...

  • Vanochtend in het Radio 1 Journaal aandacht voor de Nationale Slaapshow van Omroep Max, die vanavond op tv wordt uitgezonden. Bioloog Roelof Hut komt vertellen over het mysterie van de slaap.
  • In Langs de Lijn En Omstreken deel 3 van de serie Route 77, waarin Klaasjan Baas door Amerika trekt, op zoek naar christenen die ondanks alle controverses rond Trump toch op hem stemmen.

Lees ook: Waarom Amerikaanse christenen op Trump stemmen

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Paul Witteman en Floris Kortie verschillen niet alleen in leeftijd maar ook in smaak. Toch zijn ze beiden ambassadeurs voor klassieke muziek. Binnenkort gaan ze in het Concertgebouw in debat, ondersteund door live-muziek. In De Nieuws BV een voorproefje.

We krijgen een winter met sneeuw en ijs, voorspelt Piet Paulusma. Maar wordt de komende kerst ook wit? In Radio EenVandaag een prognose van de bekendste weerman van Nederland.

Ster advertentie
Ster advertentie