Binnenland
KRO-NCRV

Vakantie in eigen land steeds duurder

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vakantie in eigen land steeds duurder

Een vakantie in Nederland wordt door stijgende belastingen steeds duurder. Vooral de toeristenbelasting drukt zwaar op de portemonnee. Daardoor dreigt het voor een deel van de Nederlanders onbetaalbaar te worden om in eigen land op vakantie te gaan. Daarvoor waarschuwt Martin Maassen van brancheorganisatie RECRON in. "Vakantie mag niet onbetaalbaar worden."

Martin Maassen: Vakantie in Nederland wordt steeds duurder

De lasten rijzen de pan uit, vindt Maassen. Vooral het verhogen van de toeristenbelasting voelen gasten die in Nederland verblijven. "Door deze belastingverhoging gaat de prijs per nacht voor een verblijf op campings, bungalowparken en groepsaccommodaties omhoog." Dat komt omdat de recreatieondernemer deze kosten direct doorbereken aan de klant.

120 soorten belastingen

Een recreatieondernemer heeft met 120 verschillende soorten belastingen, heffingen en regelingen van de overheid te maken. Dit voelt de consument uiteindelijk in zijn portemonnee.

Kwart niet op vakantie

"Je ziet een tendens in de samenleving waarbij het voor sommige mensen steeds moeilijker wordt om op vakantie te gaan." Het Nibud onderzocht eerder dat het voor 25 procent van de Nederlanders financieel onmogelijk is om op vakantie te gaan. Dat heeft volgens Maassen óók te maken met het verhogen van die belastingen.

Ster advertentie
Ster advertentie