Binnenland
NOSNTR

Transavia weer de lucht in, mét mondkapje

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Transavia weer de lucht in, mét mondkapje

Transavia gaat vanaf 4 juni weer vliegen. In eerste instantie gaat het om zes bestemmingen in Spanje, Griekenland en Portugal: Malaga, Athene, Heraklion, Thessaloníki, Lissabon en Faro. Per week wordt bekeken of er bestemmingen bij kunnen komen. Passagiers zijn verplicht om een mondkapje te dragen. Net als in de trein straks moet dat een niet-medisch mondkapje zijn.

In Nieuws en Co meer uitleg over de heropstart van de vluchten door woordvoerder Claudia Metz.

Liever luisteren?

Reizen met reden

De luchtvaartmaatschappij gaat nu reizigers van wie de vlucht na 4 juni wordt geschrapt naast de optie tot een voucher ook de gelegenheid geven geld terug te vragen. Wie een voucher kiest, kan die gebruiken voor vluchten van Transavia tot en met 31 oktober 2021.

Metz benadrukte wel dat de vluchten er met een specifiek doel komen:

"Onze vluchten zijn niet bedoeld om nu massaal vakantiegangers naar zonnige bestemmingen te brengen, maar we reageren wel op een vraag vanuit de markt. Er zijn steeds meer mensen die bijvoorbeeld voor zaken of familiebezoek willen reizen of terug naar hun tweede verblijf willen. Vandaar deze erg trage opstart. We kunnen het uiteraard niet controleren, maar we verzoeken reizigers om toch enkel te reizen met een reden."

Griekenland

Een van de landen waar Transavia weer naartoe zou gaan, is Griekenland. Correspondent Conny Keessen gaf een laatste update van de situatie daar:

"We krijgen net bericht binnen van de Minister van Toerisme dat binnenlands toerisme weer mag vanaf 25 mei. Pas vanaf 15 juni gaan de hotels opnieuw open en kan je ook naar Athene vliegen vanuit het buitenland. De andere luchthavens gaan voor buitenlandse toeristen pas open vanaf 1 juli. Nog even wachten dus voor je naar de eilanden kan gaan."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie