Binnenland
NOS

Vliegramp Rusland: zwarte doos gevonden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vliegramp Rusland: zwarte doos gevonden

Onder barre omstandigheden zoekt een reddingsteam in Rusland naar aanwijzingen over de oorzaak van de vliegtuigcrash van gisteren. Een van de zwarte dozen is teruggevonden tussen de wrakstukken.

Inmiddels is ook bekend dat drie van de 71 dodelijke slachtoffers minderjarig waren. De jongste was 5 jaar oud, de anderen 17 en 13 jaar. Geen enkele passagier of personeelslid heeft de ramp overleefd. De Antonov An-148 stortte zo'n 80 kilometer ten zuidoosten van Moskou neer.

"Het gebied is niet ver van Moskou maar ligt toch behoorlijk afgelegen. Er zijn nauwelijks wegen", zegt correspondent David-Jan Godfroid in het NOS Radio 1 Journaal. "Het toestel stortte tegen de avond neer en het sneeuwde hard dus de omstandigheden waren niet eenvoudig."

Vliegtuig in brand

Ooggetuigen zeggen tegen Russische media dat het vliegtuig in brand stond tijdens het neerstorten. Honderden reddingswerkers hebben 's nachts doorgezocht.

De BBC meldt dat sommige reddingswerkers hun voertuigen moesten verlaten. Te voet zijn ze op zoek naar lichamen en wrakstukken. Een aantal passagiers is geborgen.

Vliegramp Rusland: zwarte doos gevonden

Het toestel was opgestegen vanaf de internationale luchthaven Domodedovo en was op weg naar Orsk. Vlak na opstijgen verdween het vliegtuig van Saratov Airlines van de radar.

De passagiersvlucht maakte geen noodoproep voor de crash. De Russische autoriteiten houden als mogelijke oorzaak rekening met weersomstandigheden, menselijke fouten en technische mankementen.

Ster advertentie
Ster advertentie