Binnenland
MAX

De Taalstaat en Vroege Vogels genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. De Taalstaat en Vroege Vogels genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon

De NPO Radio 1-programma’s Taalstaat en Vroege Vogels zijn dit jaar genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon. Ook radiozender FunX behoort tot de drie kanshebbers om de jaarlijkse prestigieuze radioprijs te winnen. Radiolegende Tineke de Nooij wordt onderscheiden met de Ere-Zilveren Reissmicrofoon.

De nominaties werden zondag bekendgemaakt in het NPO Radio 1-programma De Perstribune. Juryvoorzitter Vincent Bijlo, die radiorecensent is voor het AD, roemt FunX omdat omdat de zender ongelooflijk goed aansluit op de belevingswereld van de jongeren. "Ze hebben een directe taal die ik enorm geloof."

Volgens Bijlo is Vroege Vogels (BNNVARA) genomineerd omdat het programma zich na 40 jaar nog steeds blijft bewijzen. "Je zou denken dat het programma zich na zo'n lange tijd gaat herhalen, maar het wordt echt steeds actueler."

Het programma De Taalstaat (KRO-NCRV) is een van de kandidaten omdat het een programma is wat zich echt focust op één thema: de taal. "Het is iets wat ons allemaal verbindt. Frits is een Neerlandicus en doet dat buitengewoon goed."

Eervolle vermelding

Behalve de drie nominaties is er een eervolle vermelding voor de podcast Bob die wordt gemaakt door AudioCollectief SCHIK en de VPRO.

De winnaar van de Reissmicrofoon wordt op 21 juni bekendgemaakt. Vorig jaar werd de prijs gewonnen door het NPO Radio 1-programma Argos (VPRO).

Nominaties Zilveren Reissmicrofoon

Ster advertentie
Ster advertentie