Binnenland

Verkiezing 'Beste leraar Nederlands' bij De Taalstaat

foto: KRO-NCRVfoto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Verkiezing 'Beste leraar Nederlands' bij De Taalstaat

[KRO-NCRV] De Taalstaat en de Vlaamse radio (VRT) slaan de handen ineen bij de zoektocht naar de beste leraar Nederlands 2017. Het is voor het vierde jaar op rij dat de zoektocht naar de beste leraar Nederlands plaatsvindt.

Vanaf de tweede editie konden ook Vlaamse docenten worden genomineerd. De titel ging de afgelopen drie jaar naar een Nederlandse leraar, meerdere Vlamingen haalden de finale.

Het KRO-NCRV radioprogramma De Taalstaat werkt bij de verkiezing van de 'Beste leraar Nederlands van 2017' voor het eerst samen met de Vlaamse collega's van de VRT. Het VRT Radio 1 programma De Bende van Annemie (iedere werkdag van 10.00-12.00 uur) besteedt de komende maanden, net als De Taalstaat met Frits Spits, veel aandacht aan de verkiezing.

De beste leraar Nederlands wordt op 20 mei 2017 bekend gemaakt. Tot 4 februari kunnen leraren worden voorgedragen via het mailadres: taalstaat@kro-ncrv.nl. De inschrijving voor kandidaten sluit op 4 februari.

De zoektocht naar de beste leraar Nederlands wordt ondersteund door de Onderwijscoöperatie, de Vereniging Leraren Levende Talen, sectie Nederlands, het Algemeen Nederlands Verbond (ANV), Netwerk Didactiek Nederlands in België en Klasse.be ook in België.

De Taalstaat is iedere zaterdag te horen om 11.00 uur op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie