Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Peter Römer over nieuwe Baantjer en eredivisiewedstrijden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Peter Römer over nieuwe Baantjer en eredivisiewedstrijden

De strijd in de eredivisie gaat vandaag weer onverminderd door. Daarnaast verschijnt deze week een nieuwe Baantjer. Schrijver Peter Römer vertelt over het boek in De Perstribune. En wat als je je kind steeds meer ziet afglijden? Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Eredivisie

Afgelopen week moesten AZ en Ajax nog aan de bak in de Europa League, maar vandaag moeten ze weer strijden in de eredivisie. Weten ze vandaag wel de drie punten mee naar huis te nemen? Dit is het programma voor vandaag:

12.30 uur:
Willem II-AZ (Verslag: Andy Houtkamp)
14.30 uur:
Vitesse-Ajax (Verslag: Richard van der Made)
Sparta-FC Groningen (Verslag: Chris Wobben)
16.45 uur:
ADO Den Haag-Feyenoord (Verslag: Arman Avsaroglu)

Verder doen Jan Roelfs en Edwin Cornelissen verslag van de finale van het ABN AMRO tennistoernooi. En vertelt Edwin Peek hoe het de mannen vergaat bij het WK Skiën.

Bekijk ook: 'De eredivisie en de Belgische competitie moeten worden samengevoegd'

De Perstribune

Voor die tijd zitten oud-international Peter van Vossen en schrijver en acteur Peter Romer op De Perstribune, live vanaf de huishoudbeurs in Amsterdam. Peter Römer behoort tot het toneelgeslacht van de Römers. Vader Piet was onder meer bekend van Baantjer en zoon Thijs van Alles is familie. Römer was acteur in onder meer De kip en het ei, oud-directeur van Endemol en producent van Baantjer. Tegenwoordig legt hij zich vooral toe op schrijven. Deze week verschijnt van zijn hand een nieuwe Baantjer. Römer heeft de reeks overgenomen van de in 2010 overleden Appie Baantjer.

Anicka van Emden was de enige Nederlandse judoka die de hooggespannen verwachtingen in Rio kon waarmaken. Op de Spelen won ze brons; eerder pakte ze ook al twee keer een bronzen medaille op een WK. Vorige maand maakte Van Emden bekend te stoppen als judoka; ze neemt zitting in de atletencommissie van NOC*NSF.

Ontspoord

Het lijkt normaal pubergedrag: stoer doen, steeds minder aan je ouders vertellen en veel blowen. In de meeste gevallen waait het dan ook wel over, maar dat is niet altijd zo. Wat als je je broer of kind steeds meer en meer ziet afglijden en niets lijkt te werken? Documentairemaker René van Es portretteert in Radio Doc om 21.00 uur een gezin waar een van de kinderen dusdanig ontspoord, dat zijn ouders zich gedwongen voelen hun eigen zoon uit huis te zetten.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie