Naar homepage
Binnenland

Meer besmettingen in Rotterdam: burgemeester denkt na over maatregelen
NTRNOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Meer besmettingen in Rotterdam: burgemeester denkt na over maatregelen

Gemeentes, veiligheidsregio en GGD in de regio Rotterdam-Rijnmond overleggen vandaag over maatregelen om de toename van het aantal coronabesmettingen de kop in te drukken. "De stijging van het aantal besmettingen moet zo snel mogelijk ingedamd worden," zegt burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb in Nieuws en Co.

In de afgelopen dagen is het aantal nieuwe patiënten in de regio gestegen. Het is de grootste besmettingshaard, blijkt uit regionale vergelijkingen. "Het zijn een aantal een aantal brandhaarden in bepaalde groepen," zegt Aboutaleb.

De burgemeester is daarom in overleg met het kabinet en de andere veiligheidsregio’s over de mogelijkheid om aanvullende maatregelen te nemen. "We gaan in ieder geval de communicatie verstevigen." In dat overleg worden ook mogelijkheden tot een mondkapjesplicht en lokale quarantaine besproken, zegt de burgemeester in Nieuws en Co.

Studenten

Onder de besmettingen zijn relatief veel studenten. "De Eureka-week start binnenkort. Als de regels nu al niet nageleefd worden, hou ik mijn hart vast hoe het in die week zal gaan." Morgen roept Aboutaleb de voorzitters van alle studentenverenigingen bij elkaar om te spreken over de naleving van de regels.

Er zijn ook clusters in de Marokkaanse gemeenschap, de industrie en mensen die terugkomen van vakantie. In aanloop naar het Offerfeest komt de stad daarom ook met een campagne om moslims te waarschuwen. "Kom niet samen in de moskee, maar vier het met je eigen huishouden."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie