Naar homepage
Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Tientallen Vietnamese kinderen verdwenen uit beschermde opvang

foto: Argosfoto: Argos
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Tientallen Vietnamese kinderen verdwenen uit beschermde opvang

Zeker zestig Vietnamese kinderen zijn verdwenen na aankomst in Nederland. Argos gaat op zoek in Duitsland, Engeland en Frankrijk, en spit door honderden interne e-mails van de politie en COA (Centrale Opvang Asielzoekers). Verder vandaag op NPO Radio 1: Dr Kelder en Co over het verdwijnen van contant geld, Radar over het compenseren van je CO2-uitstoot bij een vliegreis, en vijf Eredivisie-wedstrijden.

Tientallen Vietnamese kinderen verdwenen uit beschermde opvang

Zeker zestig Vietnamese kinderen zijn verdwenen na aankomst in Nederland. Ze waren de afgelopen vijf jaar geplaatst in beschermde opvangcentra voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen die een groot risico lopen om slachtoffer te worden van mensenhandel.

Argos gaat op zoek in Duitsland, Engeland en Frankrijk, en spit door honderden interne e-mails van de politie en COA (Centrale Opvang Asielzoekers).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook vertellen medewerkers van de beschermde opvang voor het eerst over hun ervaringen. Ina Hut, directeur van COMENSHA, en de Nationaal Rapporteur Mensenhandel, Herman Bolhaar, reageren vanaf 14.00 uur op de bevindingen van Argos.

Lost in Europe

Argos is onderdeel van Lost in Europe, een internationaal initiatief waarbij onderzoeksjournalisten hun krachten bundelen om te onderzoeken hoe duizenden vluchtelingenkinderen konden verdwijnen na aankomst in Europa.

Vijf Eredivisie-wedstrijden

De interlandperiode zit erop, dus de eredivisie staat weer op het punt van losbarsten. De 27ste speelronde wordt dit weekend gespeeld. Koploper PSV heeft vijf punten voorsprong op achtervolger Ajax. De belangen voor de topper van zondagmiddag zijn dus duidelijk.

Maar eerst worden de zaterdag-wedstrijden gespeeld. Luister vanaf 19.00 uur Langs de Lijn voor verslag van alle wedstrijden.

Een overzicht van de wedstrijden:

18.30 uur Willem II-Fortuna Sittard | Verslag: Jan Vincent van Zuiden
18.30 uur ADO Den Haag-Vitesse | Verslag: Arman Avsaroglu
19.45 uur De Graafschap-Heracles | Verslag: Frank Wielaard
20.45 uur SC Heerenveen-Excelsior | Verslag: Chris Wobben
20.45 uur AZ-FC Groningen | Verslag: Andy Houtkamp

En verder...

  • Radar geeft antwoord op de vraag of het compenseren van je CO2-uitstoot bij een vliegreis wel zin heeft. Verder: je wil je pensioen of verzekering afkopen, maar hoe werkt dat? Ook: hoe vind je de juiste bh? Luister vanaf 15.00 uur naar Radar.
  • Als we niks doen, is het binnen vijf tot tien jaar gedaan met cash geld. Problematisch, want we zullen om verschillende redenen behoefte blijven hebben aan contant geld. Igo Boerrigter (TU Delft) deed afstudeeronderzoek naar oplossingen en de toekomst van geld, in opdracht van De Nederlandsche Bank. Hij vertelt erover in Dr Kelder en Co, vanaf 13.00 uur.
Ster advertentie
Ster advertentie