Binnenland

Podcast #DeDag: 'Chaos en anarchie in Jemen is groter dan in Syrië'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast #DeDag: 'Chaos en anarchie in Jemen is groter dan in Syrië'

In De Dag praten we over de reis van correspondent Marcel van der Steen naar het door oorlog verscheurde Jemen, de voorbereiding voor Koningsdag en de zaak-Golden State Killer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het wordt zowel 'de grootste humanitaire ramp van dit moment' als 'het vergeten conflict' genoemd: de oorlog in Jemen. Het conflict speelt tussen de opstandige Houthi's en de overwegend soennitische regering, ondersteund door onder meer Saudi-Arabië.

Correspondent Marcel van der Steen is net terug uit het land en vertelt in De Dag over de chaos en anarchie die hij er aantrof, die er volgens hem groter is dan in Syrië en Irak. "Je weet niet wie wie is en bij het ene checkpoint zijn je papieren geldig en bij de andere weer niet."

Verder blikken we met NOS'er Mike van Breemen vooruit op de viering van Koningsdag in Groningen. Hij is verantwoordelijk voor de uitzending. Hoe organiseer je zo'n megaklus? Tot slot duiken we in de zaak van de 'Golden State Killer', een sadistische seriemoordenaar die al 40 jaar uit handen van de politie weet te blijven. Tot deze week...

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie