Binnenland

VVD, CDA, D66 en GroenLinks onderhandelen over kabinet

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. VVD, CDA, D66 en GroenLinks onderhandelen over kabinet

[NOS] VVD, CDA, D66 en GroenLinks willen samen onderzoeken of ze een kabinet kunnen vormen. De partijleiders hebben vanochtend voor het eerst samen gepraat met verkenner Schippers. De partijleiders zeiden allemaal dat ze bereid zijn om verder te praten, maar benadrukten ook dat er grote verschillen zijn.

Waarschijnlijk brengt verkenner Schippers volgende week verslag uit aan de Tweede Kamer. Daarna is er een Kamerdebat en de verwachting is dat kort daarna een informateur wordt benoemd.

Schippers ontving vanochtend eerst Eerste Kamervoorzitter Broekers. Die noemde het handig, nuttig en comfortabel voor de stabiliteit als het kabinet een meerderheid heeft in de Eerste Kamer. Maar ze voegde eraan toe dat de ervaring van de afgelopen periode laat zien dat het ook goed is gegaan toen de coalitie helemaal niet over zo'n meerderheid beschikte.

De vraag wat haar voorkeur heeft, wilde Broekers na afloop niet beantwoorden. "Ik heb gewoon geconstateerd wat de situatie is en daar moet Schippers een conclusie uit trekken."

Ster advertentie
Ster advertentie