Binnenland
KRO-NCRV

Verpleegkundige in actie: 'Die spandoeken mogen blijven hangen'

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Verpleegkundige in actie: 'Die spandoeken mogen blijven hangen'

In november ging het ziekenhuispersoneel voor het eerst in de geschiedenis massaal staken. De onderhandelingen gaan vooruit, maar de CAO is nog altijd niet rond, terwijl de werkdruk even hoog blijft. Verpleegkundige Sandra di Rocco: "Het is nog steeds goed om te laten zien waar we mee bezig zijn. Die spandoeken mogen nog wel even blijven hangen."

Een kerstpakket voor verpleegkundige Sandra. Zij steunt de stakers volledig.

Hollen of stilstaan

"Het is hollen of stilstaan", zegt Di Rocco over haar werk op de spoedeisende hulp. Daar gaat het werk altijd door, zelfs bij een staking. Want hoewel 83 ziekenhuizen het werk voor zover mogelijk neerlegden, is dat op de spoedeisende hulp niet aan de orde.

Di Rocco steunt de actievoerders volledig. "Het is belangrijk dat Nederland in beeld krijgt dat de werkdruk hoog is en dat er meer waardering moet komen." De toch al hoge werkdruk neemt toe door bijvoorbeeld extra diensten die Di Rocco op zich neemt, bovenop de toch al onregelmatige diensten. "Hoe lang houd je zoiets vol?"

Spraakmakers in actie

2019 was het jaar van de actie. Het leverde zelfs nieuwe woorden op: klimaatstaker en klimaatspijbelaar. Ook de communityleden van Spraakmakers kwamen in actie; we hoorden ze dan ook vaak in Stand.nl. Vlak voor de kerstdagen zoeken we ze op om ze een kleinigheidje te brengen. In onze speciale uitzending op tweede kerstdag schuiven de actievoerders aan: een boer, docent, klimaatactivist en verpleegkundige Sandra.

Spraakmakers Community

Wil je ook meepraten en je verhaal delen? Meld je dan aan voor de Spraakmakers Community Samen maken wij betere radio!

Ster advertentie
Ster advertentie