Binnenland

Podcast #DeDag: Krijgt deze man Air France nog onder controle?

foto: ANP / NOSfoto: ANP / NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast #DeDag: Krijgt deze man Air France nog onder controle?

Een spannende dag voor Air France-KLM: vanavond wordt bekend of de reeks stakingen bij de Franse tak eindelijk doorbroken wordt en het loonbod van topman Jean-Marc Janaillac geaccepteerd wordt. De werkonderbrekingen hebben de luchtvaartmaatschappij afgelopen kwartaal zo'n 75 miljoen euro gekost. NOS-verslaggever Wessel de Jong is bij de bijeenkomst en schetst de stand van het bedrijf.

Bijna de helft van de Enschedese Joden hebben de Tweede Wereldoorlog overleefd. Een veel hoger percentage dan in de rest van Nederland. Jan Maarten Deurvorst vertelt in De Dag waarom de Twentse stad er zo uit springt.

Gitarenmaker Gibson heeft het moeilijk, mede doordat de gitaar uit de hitparades verdrongen is door dj's en hiphop. Verslaggever Matthijs Holtrop dook in het iconische merk, waar onder meer Eric Clapton, Bob Marley en John Lennon zich aan verbonden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie