Binnenland
NOS

Auto rijdt gebouw De Telegraaf binnen, politie vermoedt opzet

foto: Inter Visual Radiofoto: Inter Visual Radio
  1. Nieuwschevron right
  2. Auto rijdt gebouw De Telegraaf binnen, politie vermoedt opzet

In Amsterdam is rond 04.00 uur een auto het gebouw van De Telegraaf binnengereden. Daarna vloog de het voertuig in brand. Er zijn geen gewonden gevallen.

Auto rijdt gebouw De Telegraaf binnen, politie vermoedt opzet

De politie vermoedt dat er sprake is van opzet, maar kan nog niets zeggen over de aanleiding van het incident. Ook is niet duidelijk hoeveel mensen er in de auto zaten. De bestuurder is gevlucht. De politie is bezig met een sporenonderzoek.

Volgens politiewoordvoerder Frans Zuiderhoek kom je niet zo maar met een auto op die plek terecht, vertelt hij in het NOS Radio 1 Journaal.

'Alles wijst op aanslag'

De Telegraaf zegt dat alles wijst op een aanslag. Volgens de krant reed een witte Volkswagen Caddy met onbekenden met flinke snelheid in op de glazen pui van het gebouw. Volgens de politie vluchtte de bestuurder daarna in een donkerkleurige BMW. De politie roept getuigen of mensen met informatie of beeldmateriaal op om contact op te nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vorige week werd er met een raketwerper geschoten op het pand waar tijdschriften Panorama en Nieuwe Revu zijn gehuisvest. Over een link met deze zaak kan de politiewoordvoerder niets zeggen.

Op bepaalde tenen gaan staan

Hoofdredacteur Paul Jansen zegt dat zijn personeel onder de indruk is. "Maar wij laten ons niet intimideren. Wij stropen onze mouwen op en gaan vastberaden aan het werk."

Inmiddels kan het personeel weer naar binnen en is de redactie weer aan de slag. Het gebouw was enige tijd afgegrendeld, maar de websites en media bleven in de lucht. Wel is er rook- en waterschade.

Telegraafhoofdredacteur Paul Jansen: "We laten ons niet intimideren"

"We zijn een uitgesproken krant en hebben veelonderzoeksjournalisten op gebied van misdaad." Het kan goed dat de krant op ‘bepaalde tenen is gaan staan’, volgens Jansen. "We moeten het politieonderzoek afwachten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Premier Rutte noemt de actie 'een klap in het gezicht van de vrije pers en de Nederlandse democratie'.

Ster advertentie
Ster advertentie