Binnenland

Historisch brons voor beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Historisch brons voor beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen

[NOS] Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben Nederland de zestiende medaille bezorgd op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Het beachvolleybalduo won brons op het strand van Copacabana door de Russen Viatsjelav Kasilnikov en Konstantin Semenov in twee sets te verslaan: 23-21, 22-20. Het is de eerste medaille voor Nederland in het beachvolleybal, dat sinds 1996 onderdeel uitmaakt van de Spelen.

Brons als hoofdprijs

Brouwer en Meeuwsen gingen voor goud in Rio, maar dat plan werd woensdag door de Braziliaanse favorieten Alison Cerutti en Bruno Schmidt aan stukken geslagen. Dat duo won overigens donderdagavond (Braziliaanse tijd) ook de finale tegen de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo.

De Nederlanders streden voor brons alsof het een hoofdprijs was en stonden al snel met 7-4 voor. Maar de Russen kwamen sterk terug, kregen zelfs twee setpunten, maar wisten die niet te verzilveren. Brouwer sloeg op zijn tweede setpunt wel toe: 23-21.

Brouwer en Meeuwsen liepen ook in de tweede set snel uit. Maar ook nu werd de voorsprong verspeeld. Dat gebeurde op het moment dat Oranje drie matchpoints had. Het werd 20-20, maar daarna waren de Nederlanders bij de les en ze benutten het vierde wedstrijdpunt wel.

Ster advertentie
Ster advertentie