Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Verziekte huizenmarkt, Verdwenen Vietnamese kinderen en Eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Verziekte huizenmarkt, Verdwenen Vietnamese kinderen en Eredivisie

Een verslag van de reacties op de Argos uitzending van vorige week zaterdag, over de verdwenen Vietnamese kinderen. Ondertussen is in Dr. Kelder en Co aandacht voor de verziekte huizenmarkt en kruipt de Eredivisie gestaag richting de ontknoping.

Vanmiddag, vanaf 13.00 uur, is er in Dr. Kelder en Co aandacht voor de Huizenmarkt. Huizenmarkt, oh huizenmarkt. Het is een Gordiaanse knoop waar zowel huurders als kopers niet meer uitkomen.

Gebouwd wordt er nauwelijks, doorstroming stagneert, middeninkomens kunnen niet meer kopen, wachtlijsten voor sociale huur zonder eind en een betaalbaar huurhuis in de vrije sector kun je ook wel op je dakloze buik schrijven. De overheid moet aan de bak. Hoogleraar dr. Peter Boelhouwer pleit tegen de marktwerking op de woningmarkt.

Verdwenen Vietnamese kinderen

Dinsdag bevroeg de Tweede Kamer staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid over de Argos-uitzending van afgelopen zaterdag. "60 Vietnamese kinderen - zeg maar twee schoolklassen vol - zijn verdwenen uit de beschermde asielopvang. Klopt het bericht van Argos?" Dit vroeg Bram van Ojik van GroenLinks.

Van Ojik vroeg zich ook af: "Is de staatssecretaris bereid om een breed onafhankelijk onderzoek in te stellen?" Hij kreeg bijval van de fracties van SP, SGP en DENK, maar ook van de regeringspartijen CDA, VVD, D66 en ChristenUnie.

Vandaag in Argos, vanaf 14.00 uur, een verslag van Huub Jaspers.

Eredivisie

In Langs de Lijn zijn vanavond vijf Eredivisiewedstrijden live te volgen. Niet alleen kan nummer twee Ajax de koppositie voor één dag overnemen van PSV, ook voor hekkensluiter NAC staat er een hele belangrijke wedstrijd op het programma.

Na de overwinning op Excelsior is de ploeg van nieuwe trainer Ruud Brood er op gebrand om het gat van vier punten naar nacompetitie te overbruggen. Lukt dat, dan lijkt handhaving zelfs een mogelijkheid te zijn.

Ook tussen de kop en staart van de Eredivisie gebeurt er genoeg. Groningen zal proberen een gooi te doen naar de playoffs om Europees voetbal, tegen Excelsior, waar deze week coach Adrie Poldervaart zijn contract inleverde.

Tot slot zal De Graafschap tegen AZ proberen uit de nacompetitie te klimmen, terwijl de Alkmaarders juist met man en macht proberen de derde plek uit de handen van Feyenoord te houden.

De Eredivisiewedstrijden van vandaag

18.30 uur ADO Den Haag-FC Utrecht | Verslag: Ragnar Niemeijer
18.30 uur Willem II-Ajax | Verslag: Andy Houtkamp
19.45 uur FC Groningen-Excelsior | Verslag: ntb
20.45 uur Heracles-NAC | Verslag: Arman Avsaroglu
20.45 uur De Graafschap-AZ | Verslag: Richard van der Made

En verder...

  • In Radar Radio aandacht voor de vraag: Waarom moet je honderden euro's betalen voor het verwijderen van je gasmeter? Vanaf 15.00 uur op NPO Radio 1.
  • Is rechtsfilosoof Tamar de Waal, rond 13.00 uur, te gast bij dr. Kelder en Co, over 'multiculti-gezever' en lui beleid.
Ster advertentie
Ster advertentie