Binnenland
NOSNTR

Gedupeerde in kluisjesroofzaak: 'nu hopen dat het goud en zilver terugkomen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gedupeerde in kluisjesroofzaak: 'nu hopen dat het goud en zilver terugkomen'

Gedupeerden en medewerkers van de Rabobank in Oudenbosch zijn opgelucht dat er verdachten zijn opgepakt in de kluisjesroofzaak.

“Gelukkig, nu zijner aanknopingspunten”, zegt een van de gedupeerde klanten. “Nu hopen dat het opgelost wordt, dat de spullen terugkomen en de daders gepakt worden.”

Goud voor pensioen

De mevrouw is voor 35.000 euro aan goud en zilver kwijt, nagelaten door haar overleden man. “Voor m’n pensioen. Ik dacht dat het hier veilig lag. Maar volgens mij is er tegen een inside job niet op te beveiligen.”

Volgens de directeur van een kluisjesbedrijf uit Hilversum is dat wel het geval. “Bij ons zijn er altijd twee sleutels nodig om een kluisje te openen, een van ons en een van de klant.”

Voorwerpen bekijken

In Oudenbosch zijn ruim 300 mensen getroffen. Van hen is 80 procent in het filiaal langsgekomen om te zeggen wat er in de kluisjes zat en om de

'Nu hopen dat het goud en zilver terugkomen'

5000 voorwerpen op de grond te bekijken. Ook directievoorzitter Johan Staes is opgelucht. “Het is nu acht weken geleden.Er zijn nu eindelijk vorderingen die ook zichtbaar zijn voor klanten.”
Ster advertentie
Ster advertentie