Binnenland

'Het zou een schande zijn als Oranje het tegen Luxemburg moeilijk krijgt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Het zou een schande zijn als Oranje het tegen Luxemburg moeilijk krijgt'

[NOS - RAD1] Oranje vervolgt vanavond om 20.45 uur de jacht op een ticket voor het WK. Dick Advocaat zit in de wedstrijd tegen Luxemburg, gespeeld in De Kuip, voor het eerst op de bank.

De vorige wedstrijd tegen Luxemburg - op 13 november - verliep moeizamer dan gehoopt. Destijds scoorde Memphis Depay twee mooie goals en werd er uiteindelijk met 1-3 gewonnen.

Sportcommentator Gio Lippens verwacht dat Oranje vanavond eenvoudig zal winnen: "Als je kijkt naar de voorbereidingen, denk ik wel dat ze er klaar voor zijn. De wedstrijd van vanavond mag geen probleem zijn. Er werd uit al gewonnen in Luxemburg en eerlijk gezegd zou het een regelrechte schande zijn als Oranje het vanavond moeilijk zou hebben tegen die ploeg."

Voorbeschouwing Gio Lippens

Het Nederlands elftal staat vierde in de kwalificatiepoule voor het WK in Rusland en kan zich geen misstappen meer veroorloven. Alleen de tweede plek achter Frankrijk lijkt theoretisch nog haalbaar en alleen die plek geeft nog recht op een play-off duel voor definitieve kwalificatie. Na de wedstrijd tegen Luxemburg wordt het pas echt moeilijk voor Oranje. Gio Lippens: "Op een ingecalculeerd verlies tegen Frankrijk na, moet álles gewonnen worden. De druk zal alleen maar toenemen richting het einde van de kwalificatieperiode."

Vermoedelijke opstelling

Jasper Cillessen staat op het doel. In de verdediging staan waarschijnlijk Joël Veltman, Wesley Hoedt, Stefan de Vrij en Daley Blind. Op het middenveld spelen vermoedelijk Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman en Wesley Sneijder. In de aanval kiest Advocaat naar alle waarschijnlijkheid voor Arjen Robben, Vincent Janssen en Memphis Depay.

Programma WK-kwalificatie Oranje:

  • vrijdag 9 juni 2017, 20:45 uur: Kwalificatieduel Nederland - Luxemburg
  • donderdag 31 augustus 2017, 20:45 uur: Kwalificatieduel Frankrijk - Nederland
  • zondag 3 september 2017, 20:30: Kwalificatieduel Nederland - Bulgarije
  • zaterdag 7 oktober 2017, 20:45 Kwalificatieduel Wit-Rusland - Nederland
  • dinsdag 10 oktober 2017, 20:45 Kwalificatieduel Nederland - Zweden


Op NPO Radio 1 is de kwalificatiewedstrijd Nederland - Luxemburg vanaf 20.30 uur te volgen bij Langs de Lijn en Omstreken.
Verslag: Arno Vermeulen en Jeroen Grueter
Analyse: Robert Maaskant

Ster advertentie
Ster advertentie