Binnenland

Nog prettiger NPO Radio 1 terugluisteren met podcasts en verbeterde playlist

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Nog prettiger NPO Radio 1 terugluisteren met podcasts en verbeterde playlist

Als luisteraar van NPO Radio 1 kun je straks nu nog meer genieten van je favoriete programma’s. We maken het makkelijker om programma's en fragmenten terug te luisteren, waar je ook bent.

Liefhebbers van NPO Radio 1 luisteren steeds vaker online, via computer, tablet en vooral steeds meer via hun smartphone. Dat zien we aan ook de luistercijfers. Dat gebeurt vooral live en meestal via de app van NPO Radio 1. Maar er wordt ook veel teruggeluisterd via de website en app van NPO Radio 1. Door een update van de website en de app kun je makkelijker uitzendingen en fragmenten offline terugluisteren en afspeellijsten samenstellen.

Hoe werkt het?

De vernieuwingen komen in verschillende stapjes op de website en in de app beschikbaar. Nu is de nieuwe playlistfunctie al te zien en een eerste overzicht van beschikbare podcasts. Hoe de nieuwe playlistfunctie werkt, kun je het gemakkelijkst uitvinden door de rondleiding te doen. Klik op het vraagteken in de zwarte balk bovenin het scherm voor de rondleiding.

Na de rondleiding kun je eenvoudig zelf fragmenten of podcast-afleveringen aan een playlist toevoegen. In de playlist kun je de volgorde aanpassen door te slepen. Dankzij tips van trouwe online luisteraars zijn de afspeelknoppen groter gemaakt; het is nu veel gemakkelijker om een klein stukje vooruit te springen in een langere uitzending of om een specifiek moment terug te vinden. Ook op verzoek toegevoegd: op een desktop kun je de fragmenten of uitzendingen nu ook lokaal downloaden.

Luister later en abonneer

Voor luisteraars via mobiel of tablet is in de app de 'Luister later-functie' toegevoegd. De komende week komt daar de 'Abonneer-functie' bij, zodat je je ook eenmalig op programma's of podcasts kunt abonneren. De app downloadt dan vanzelf de meest recente aflevering. Veel luisterplezier!

Oh ja, heb je een vraag of idee? Stuur 'm naar info@radio1.nl

Ster advertentie
Ster advertentie