Binnenland

Speciaal team gaat scholen helpen met ventilatie

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Speciaal team gaat scholen helpen met ventilatie

Minister Slob heeft een team opgericht dat scholen moet helpen de ventilatie zo snel mogelijk op orde te krijgen. Voorzitter van dit Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen wordt Doekle Terpstra.

Presentator Jurgen van den Berg sprak hem in het NOS Radio 1 Journaal.

De leden van het team gaan scholen helpen om te voldoen aan de bestaande wettelijke normen voor ventilatie. Volgens het RIVM zijn die voldoende om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Doel is dat alle scholen op 1 oktober hun ventilatie hebben gecheckt en dat ze contact hebben opgenomen met de GGD als de ventilatie niet goed genoeg blijkt. De GGD geeft advies over maatregelen die de school vervolgens moet nemen.

Besmettingsrisico

In het onderwijs bestaan grote zorgen over de ventilatie. Veel docenten denken dat coronabesmetting kan ontstaan door aerosolen (kleine ademdruppeltjes) in afgesloten ruimtes. Omdat de ventilatie op school vaak belabberd is, zou dat tot een groot besmettingsrisico leiden.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie