Binnenland

Podcast De Dag dagelijks een succes

foto: NPOfoto: NPO
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag dagelijks een succes

Podcast De Dag heeft in vier maanden tijd de weg gevonden naar een vaste groep nieuwe luisteraars. In april werd de podcast tenminste 40.000 keer opgevraagd.

Video niet beschikbaar

In februari lanceerde NPO Radio 1 jaar een dagelijkse doordeweekse podcast, met verdiepende verhalen bij het nieuws. De gesprekken en verhalen hebben een persoonlijke insteek, waardoor ze zich onderscheiden van wat 's ochtends in het NOS Radio 1 Journaal is te horen.

Aan de podcast is een vertrouwde stem van NPO Radio 1 gekoppeld, namelijk die van Jurgen van den Berg, presentator van het NOS Radio 1 Journaal. Hij neemt de podcast-luisteraar mee in een zoektocht naar antwoorden bij de belangrijkste nieuws- en sportvraagstukken van die dag. Zo biedt de zender de liefhebber die niet de hele dag kan luisteren volgens Van den Berg toch nog 'iets moois'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Brede expertise

"We zijn er trots op dat De Dag een gezamenlijke podcast is van alle redacties van NPO Radio 1. Onze brede expertise als nieuws- en sportzender klinkt hierin door", vertelt Wim Eikelboom, podcast-coördinator bij NPO Radio 1.

"In april werd De Dag meer dan 40.000 keer opgevraagd via diverse podcastplatforms. Steeds meer mensen ontdekken de charme van podcast-luisteren, zodat je onderweg of tijdens het sporten in korte tijd meer te weten komt over wat er speelt in het nieuws."

De Dag

De Dag licht een aantal nieuwsonderwerpen van die dag verder uit. Journalisten en redacties van alle omroepen worden ingeschakeld om het nieuws met extra diepgang te duiden.

Abonneer je op De Dag via I-Tunes, Stitcher of andere bekende podcastplatforms. Of beluister De Dag dagelijks hier.

Ster advertentie
Ster advertentie