Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Volg de natuurijsmarathon op NPO Radio 1
Vandaag wordt de eerste marathon op natuurijs gereden in Noordlaren. De vrouwen starten om 10.00 uur, gevolgd door de mannen om 11.00 uur. Commentator Sebastiaan Timmerman doet verslag van de marathon en verslaggever Matthijs Westrate proeft de sfeer. Mis niets van het schaatsfestijn en schakel in op NPO Radio 1!

Regisseur Arno Dierickx in Radio Kunststof
Tijdens de tweede opnamedag van de dramaserie Brussel vonden de terroristische aanslagen plaats in de hoofdstad van Europa. Brussel vormt in de serie de basis voor het verhaal dat zich ook in Amsterdam, Rusland en Afghanistan afspeelt. Regisseur Arno Dierickx verfilmt de vraag waar we met Europa en de rest van de wereld naartoe evolueren. Vanaf 19.00 uur spreekt presentator Frenk van der Linden met de regisseur in Radio Kunststof.

En verder...

  • Ruud Baron van Hövell tot Westerflier bespreekt de Nederlandse adel in De Ochtend.
  • In EenVandaag een gesprek met huisarts Corien Heemstra-Borst over vaccinaties.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Gisteren gemist

'Het dragen van een niqab maakt mij gelukkig'
"Wij hebben het gevoel dat ons onrecht wordt aangedaan met een repressieve maatregel'', zegt niqab-draagster Karima Rahmani. Jan Roos (VNL) en commentator Elma Drayer zijn vóór een verbod op gezichtsbedekking. Een vurig debat in Dit is de Dag.

Video niet beschikbaar

Tien jaar duisternis werd dinosauriërs noodlottig
De komeet die 66 miljoen jaar geleden op aarde insloeg, hulde onze planeet veel langer dan gedacht in duisternis. Daarmee krijgt een belangrijke verklaring voor het uitsterven van de dinosauriërs een update. Wetenschapsjournalist George van Hal vertelde erover in De Ochtend.

Wetenschapsjournalist George van Hal over het onderzoek

Ster advertentie
Ster advertentie