Binnenland
NOS

Koninklijke Horeca vreest mogelijk nieuwe coronamaatregelen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Koninklijke Horeca vreest mogelijk nieuwe coronamaatregelen

Koninklijke Horeca Nederland vreest dat de overheid met de oplopende coronabesmettingen extra maatregelen wil nemen die mogelijk ook voor de horeca gelden. Zo is KHN bang dat onder meer in enkele grote steden een verplichte sluiting vanaf middernacht wordt ingevoerd.

Presentatrice Simone Weimans sprak er in het NOS Radio 1 Journaal over met Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland.

Video niet beschikbaar

KHN wijst erop dat de meeste besmettingen in de thuissituatie plaatsvinden. "De RIVM-cijfers van afgelopen week laten voor heel Nederland 113 personen zien die in de horeca besmet zijn geraakt. Procentueel is dat 5,5 procent van alle besmette personen. In vergelijking met de besmettingen van 55,4 procent thuis, 10,3 procent overige familie, 9,5 procent werksituatie, 9 procent verpleegtehuizen en 5,9 procent kennissen en vrienden, staat de horeca onderaan."

Het terugdringen van het aantal besmettingen wordt volgens KHN dus niet opgelost met het eerder sluiten van horeca. "KHN verwacht met deze disproportionele maatregel dat er extra onrust zal ontstaan op straat, aangezien mensen zich zullen verplaatsen naar de publieke ruimte, zoals pleinen, parken en straten. Bovendien kunnen gasten zich ook verplaatsen naar buurtgemeenten." Verder wijst KHN erop dat een dergelijk besluit financieel slecht zal uitpakken voor "een sector die nu al de afgrond in kijkt".

Persconferentie

Het kabinet komt morgen met nieuwe, regionale coronamaatregelen. Die gaan waarschijnlijk gelden voor regio's in het westen van het land. Het is nog niet bekend met welke extra maatregelen het kabinet komt.

Koninklijke Horeca vreest mogelijk nieuwe coronamaatregelen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie