Binnenland
EONOS

Wordt Max Verstappen dit seizoen wereldkampioen? 'Vergeet het maar!'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wordt Max Verstappen dit seizoen wereldkampioen? 'Vergeet het maar!'

In Melbourne barst dit weekend het Formule 1-circus los. Nederlandse fans hebben hun hoop gevestigd op Max Verstappen. Wordt hij dit seizoen wereldkampioen?

In Langs de Lijn En Omstreken kijken Formule 1-verslaggevers Arjan Schouten (AD) en Louis Dekker (NOS) vooruit op het nieuwe seizoen in de koningsklasse van de autosport.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volgens Schouten is het onwaarschijnlijk dat Verstappen er dit jaar al met de wereldtitel vandoor gaat. "Ik vind het volkomen onzin dat we dat verwachten. Hij heeft nu drie seizoen gereden en drie GP’s gewonnen. Hij is nog nooit in de topdrie van het wereldkampioenschap geëindigd. En dan denken wij dat hij, met een auto die vorig jaar zeven keer stil viel, wereldkampioen gaat worden? Vergeet het maar", zegt Schouten.

Mercedes of Ferrari

"Het gaat gewoon weer een Mercedes worden, of een Ferrari. Ik denk dat we het in stappen moeten zien. Die jongen is nu 20 jaar. Hij begint aan zijn vierde seizoen. Als hij elk weekend mee kan doen om het podium, dan gaat het al veel beter dan vorig seizoen."

"Zo'n derde plaats interesseert Verstappen zelf geen mallemoer, het gaat hem ook alleen maar om de titel. Maar er is niks mis mee als hij straks derde wordt", aldus Schouten.

'Het Formule 1-circus komt op gang'

Verstappen sprak donderdag een kwartier met de Nederlandse pers. Dekker en Schouten waren daar natuurlijk ook bij, maar veel wijzer werden ze er niet van.

"Hij zegt eigenlijk maar een ding, en dat vijfentwintig keer. Namelijk: we zien wel. Of: we will see. Maar hij was wel positief en opgewekt", zegt Dekker.

"Het was een dag met heel veel vragen en weinig antwoorden. Die jongens zijn ook helemaal klaar met dat gebabbel. Ze willen gewoon die auto in", aldus Schouten.

Wekker zondag om 7.10 uur

Vrijdag mogen de coureurs voor het eerst los in Australië. Dan staan de vrije trainingen op het programma. Zaterdag volgt de kwalificatie en zondag barst het circus echt los met de Grand Prix.

"De races starten vanaf nu altijd tien minuten na het uur", zegt Dekker. "Dat heeft een reden: wereldwijd hebben veel tv-zenders op het hele uur een nieuwsbulletin, waardoor veel mensen de start misten."

Wie niets van de Grand Prix in Melbourne wil missen zet dus zondagochtend om 7.10 uur NPO Radio 1 op. Tip: let wel op de zomertijd, die dan net in is gegaan!

Ster advertentie
Ster advertentie