Binnenland
NOS

Treinverkeer bij Voorschoten hervat na ongeluk

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Treinverkeer bij Voorschoten hervat na ongeluk

Ruim twee weken na het treinongeluk bij Voorschoten is vanochtend het treinverkeer weer hervat. Daardoor kunnen er nu weer treinen rijden tussen Leiden en Den Haag. "Het spoor is helemaal hersteld na de grote klap van zestien dagen geleden", zei Martijn de Graaf van ProRail in het NOS Radio 1 Journaal.

De afgelopen dagen was spoorbeheerder ProRail druk bezig met het repareren van het spoor. "We hebben eerst de treinstellen moeten bergen. Toen hebben we het spoor helemaal hersteld en drie kilometer bovenleiding vervangen", zegt ProRail-woordvoerder Martijn de Graaf. "Het was een grote klus, maar gelukkig hebben vanmorgen weer de eerste treinen gereden."

Bij het ongeluk in Voorschoten reden een goederentrein en een passagierstrein op een bouwkraan die daar in verband met werkzaamheden op het spoor stond. De machinist van de kraan van bouwbedrijf BAM kwam om het leven. Tientallen mensen raakten gewond.

Uit een eerste onderzoek van ProRail bleek dat de kraan te vroeg over het spoor was gereden. Er was gevraagd of het treinverkeer kon worden stilgelegd, maar voordat dit was gebeurd, stak de kraan al over.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie