Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

IVF boven de 40
Ook in De NieuwsBV een debat over de maximale leeftijdsgrens voor een IVF-behandeling. De leeftijdsgrens voor een ivf-behandeling gaat namelijk omhoog. Vrouwen tot vijftig jaar komen straks in aanmerking voor een ivf-behandeling met een donoreicel of een eicel die voor hun 43ste is geoogst. Moet die leeftijd verder omhoog?

Nieuwsforum met Wierd Duk
Wierd Duk kreeg veel aandacht op Twitter deze week na een tweet over de presentatie van het JIT en de MH17. In Langs de Lijn En Omstreken (vanaf 20:30 uur) zit hij in het Nieuwsforum, samen met Marijn de Vries en Bert Jan Lietaert Peerbolte om de week te bespreken.

En verder...
Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

De moeite waard om terug te lezen/ luisteren/ kijken:
  • Slapende bacteriën zouden wel eens de nieuwe vijand van de mens kunnen zijn. We weten natuurlijk al dat bacteriën resistent kunnen zijn tegen antibiotica. Maar ze blijken ook in een soort slaapstand te kunnen schieten waarin antibiotica ook geen vat op ze hebben. En dat is zorgwekkend. Matthias Heinemann is hoogleraar moleculaire systeembiologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij publiceerde over het gedrag van deze slapende bacteriën.
Donderdag werd de game Fifa 17 gelanceerd. Verslaggever Evert ten Napel verzorgt het commentaar binnen het computerspel en versloeg speciaal voor Dit is de Dag een fictieve penalty van presentator (en PSV-fan) Tijs van den Brink.
Ster advertentie
Ster advertentie