Binnenland

Vier doden bij schietpartij op verjaardagsfeestje Willemstad

foto: EXTRAfoto: EXTRA
  1. Nieuwschevron right
  2. Vier doden bij schietpartij op verjaardagsfeestje Willemstad

In Willemstad op Curaçao zijn vannacht bij een schietpartij vier doden gevallen. Zes gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

"Net na acht uur onze tijd heeft er tijdens een verjaardagsfeestje een schietpartij plaatsgevonden. Volgens getuigen is er geschoten met een automatisch machinegeweer", aldus correspondent Dick Drayer.

Het incident vond plaats in de wijk Buenavista, die bekend staat om het bende en vuurwapengeweld.

Over de daders is nog niets bekend. "Er is een auto gevonden aan de noordkant van Curaçao, vermoedelijk van de dader of een van de daders."

In maart was er in Willemstad ook een schietpartij waarbij vier doden vielen. "Toen was Curaçao in rep en roer", zegt correspondent Dick Drayer. "Dat zal straks als de zon opkomt niet anders zijn."

Luister naar het hele gesprek met Dick Drayer:

'De schietpartij vond tijdens een verjaardagsfeestje plaats'

Scharnierpunt van drugshandel

Drayer zegt dat er dit jaar op Curaçao al achttien of negentien doden zijn gevallen door geweld, tegen zestien in heel 2016. "En dat op een bevolking van 150.000, zeg maar een stad ter grootte van Amersfoort."

Volgens Drayer is er bij politie en justitie wel veel aandacht voor vuurwapens. "Maar het lijkt dweilen met de kraan open. Het eiland ligt op een scharnierpunt van drugshandel tussen Colombia, Venezuela, de VS en Europa. Daarnaast is de jeugdwerkloosheid hoog en zijn er veel drop-outs. Of deze schietpartij daarmee te maken heeft, is nog niet duidelijk maar dat Curaçao een probleem heeft staat wel vast."

Ster advertentie
Ster advertentie