Binnenland

Tang zal zich 'met hand en tand verzetten' tegen deelname PvdA aan kabinet

foto: Kamerbreedfoto: Kamerbreed
  1. Nieuwschevron right
  2. Tang zal zich 'met hand en tand verzetten' tegen deelname PvdA aan kabinet

PvdA-Europarlementariër Paul Tang ziet zijn partij niet aanschuiven bij een coalitie van VVD, CDA en D66. Dat benadrukte hij zaterdag in Kamerbreed op NPO Radio 1. Op de vraag van presentator Kees Boonman of de Partij van de Arbeid nu wil fungeren als 'redder in nood', antwoordde Tang resoluut: "Niet. Nee."

"In het vorige kabinet was de verhouding al 38-41 en daar zijn we voor afgerekend", legde Tang uit. "Het kabinet zou te weinig PvdA en teveel VVD zijn geweest. Dan ga je niet in een coalitie stappen waarbij de verhouding 9-71 is. Dan stap je in bij een rechts motorblok en dan word je daarop afgerekend en dat is terecht."

'Niet lastig'

In Kamerbreed deed de Utrechtse wethouder Victor Everhardt (D66) een poging om de PvdA te overtuigen: "Ik begrijp dat het heel erg lastig is, maar je vertegenwoordigt nog steeds negen zetels. Dat zijn heel veel stemmen." Tang kon zich daar niet in vinden. "Ik vind het niet lastig. Ik zal me met hand en tand verzetten tegen deelname van de Partij van de Arbeid aan een kabinet", zei hij.

'Oude mannen'

Volgens Tang zijn het ‘oude mannen’ binnen de PvdA die zeggen dat de partij verantwoordelijkheid moet nemen. “Maar welk beleid of welke verantwoordelijkheid je kunt realiseren met deze drie partijen blijft totaal onduidelijk. Ik geloof daar niet in. De PvdA wil een duidelijke linkse koers varen, ik zie dat niet te realiseren in een kabinet met CDA, VVD en D66”, aldus Tang.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie