Binnenland

Kritiek op Kramer in het Sportforum

foto: ANP (Michiel Kramer in het midden)foto: ANP (Michiel Kramer in het midden)
  1. Nieuwschevron right
  2. Kritiek op Kramer in het Sportforum

[NOS] Feyenoord speelt een week zonder spits Nicolai Jørgensen en prompt wordt twee keer verloren. En de huidige selectie van PSV is de slechtste in de laatste veertig jaar. De eerste eredivisietopper van het seizoen zorgt voor stellige opvattingen in het Sportforum in Langs de Lijn En Omstreken.

De vaak verguisde Michiel Kramer mag deze weken opdraven als stand-in van de geblesseerde Jørgensen. Dat is (nog) geen onverdeeld succes gebleken.

Tegen Manchester City ontsnapte de lange aanvaller aan rood en uit bij PSV speelden de Rotterdammers - zelfs met tien man - stukken beter nadat Kramer werd gewisseld.

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek. Dit keer zaten voetbalcommentator Jeroen Elshoff (NOS), voetbaljournalist Henk Hoijtink (Trouw) en autocoureur Tom Coronel aan tafel.

"Kramer hoort niet thuis in het eerste van Feyenoord in dit soort wedstrijden", stelt NOS-commentator Jeroen Elshoff.

"Giovanni van Bronckhorst moet nu verder met een speler die eigenlijk niet bij Feyenoord zou mógen spelen", gooit Trouw-journalist Henk Hoijtink er een schepje bovenop.

Kapstok

Dat de Feyenoord-coach zondag nog volhield dat Kramer een prima wedstrijd had gespeeld, is volgens beide voetbaljournalisten vooral schijn. Hoijtink denkt dat voetbaltrainers tegenwoordig niet meer kunnen zeggen wat ze daadwerkelijk vinden. "Die jongen zal toch moeten blijven dit seizoen, maar hij komt gewoon tekort voor dit niveau."

Elshoff: "Kramer is een kapstok, een aanspeelpunt, maar ze wisten zondag bij god niet wat ze met hem aan moesten."

'Ik kan me geen slechter PSV voor de geest halen'

Ook over PSV, dat zich in de topper herstelde van een zeperd in de voorgaande week tegen Heerenveen, zijn de voetbaljournalisten weinig complimenteus. "In de veertig jaar dat ik die club volg, kan ik me geen slechter PSV voor de geest halen", zegt Hoijtink.

Phillip Cocu heeft zijn ideale formatie nog niet gevonden. Zondag werd de achterhoede weer op twee posities gewijzigd. Dat zal vaker voorkomen, verwacht de journalist. "Cocu heeft geen spelers met wie je vastigheden kunt krijgen", zo beschermt hij de coach.

Kritisch

Elshoff is kritischer op Cocu. "Tegen Heerenveen kregen ze een duidelijk idee mee. Als je ziet hoe zo'n team dan uit elkaar valt, wat te maken heeft met het doen van je taken, dan mag je best naar een trainer kijken. Hoe is dat tactisch plan aan een ploeg meegegeven?"

"Maar ze hebben geen spelers die langere tijd een hoog niveau kunnen vasthouden", sluit Hoijtink het PSV-onderwerp af.

Ster advertentie
Ster advertentie