Binnenland
NOS

Kim Jong-un arriveert in Vietnam, verruilt trein voor limo

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Kim Jong-un arriveert in Vietnam, verruilt trein voor limo

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is in Vietnam aangekomen voor zijn tweedaagse top met de Amerikaanse president Trump. Op het station in Dong Dang, op de grens met China, werd de trein met Kim opgewacht door militairen, bloemen en een rode loper. Vanuit Dong Dang gaat de Noord-Koreaanse leider per limousine verder naar Hanoi.

Bij het station stonden naast Vietnamese militairen en Noord-Koreaanse beveiligers ook geïnteresseerden met Noord-Koreaanse vlaggen te wachten op de groen-gele gepantserde trein van Kim Jong-un. Na aankomst op het station werd Kim, gekleed in zijn bekende zwarte Mao-pak, naar buiten begeleid. Vanuit zijn limousine, omringd door zijn bodyguards, zwaaide hij kort naar de aanwezigen.

Het is het eerste bezoek van de Noord-Koreaanse leider aan Vietnam. Vermoedelijk reist hij samen met Kim Yong-chol, die wordt gezien als de belangrijkste Noord-Koreaanse onderhandelaar met de VS. Ook de zus van Kim Jong-un zou hem vergezellen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Diner

De Amerikaanse en Noord-Koreaanse leiders spreken elkaar deze week voor de tweede keer. Net als bij de vorige ontmoeting, in juni vorig jaar in Singapore, staat denuclearisering van Noord-Korea op de agenda. De vorige top daarover werd afgesloten zonder concrete resultaten.

President Trump komt later vandaag aan in Hanoi. Morgen zullen Trump en Kim elkaar volgens het Witte Huis eerst een-op-een spreken. Daarna zou een diner volgen waarbij ook de Amerikaanse en Noord-Koreaanse adviseurs aanschuiven. De gesprekken worden donderdag voortgezet.

Kim Jong-un arriveert in Vietnam

Ster advertentie
Ster advertentie