Binnenland

Strijden om tickets voor de Olympische Spelen in Pyeongchang

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Strijden om tickets voor de Olympische Spelen in Pyeongchang

[NOS] Wie gaan er wel en wie gaan er niet naar de Olympische Spelen in Pyeongchang? De schaatsers strijden in Thialf deze week op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) om de tickets voor Zuid-Korea.

Dinsdag verraste Bob de Vries Sven Kramer op de 5.000 meter. Zit zo'n stunt er vandaag weer in? De vrouwen komen in actie op de 3.000 meter, de mannen werken de 500 meter af.

Ireen Wüst reed op dinsdag naar een derde plek op de 1.000 meter en zit nog in de virtuele wachtkamer voor een olympisch ticket op die afstand. Vandaag start ze in de laatste rit op de 3.000 meter tegen Irene Schouten, die al is aangewezen voor de massastart in Pyeongchang.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederlands kampioene Antoinette de Jong rijdt voor Wüst, tegen Marije Joling. Carien Kleibeuker die bezig is aan haar laatste seizoen en vijfde werd op de NK op de 3.000 meter, neemt het op tegen Linda de Vries.

Na de vrouwen zijn de mannen aan de beurt. Zij beginnen rond 19.15 aan hun 500 meter. Nederlands kampioen Dai Dai Ntab rijdt in de achtste van tien ritten tegen Kai Verbij, de nummer drie van de afgelopen NK. Daarna neemt Jan Smeekens het op tegen olympisch kampioen Michel Mulder. Broer Ronald, die zilver pakte op de NK, sluit het bal tegen Hein Otterspeer.

Olympisch kwalificatietoernooi

18.15 uur: Dames 3000 meter
19.15 uur: Heren 500 meter

Op NPO Radio 1 is het schaatsen te beluisteren van 18.00 tot 20.00 uur in Langs de Lijn.

Ster advertentie
Ster advertentie