Binnenland
NOS

Coronapatiënt Sebastiaan (31) ziekte onvoldoende uit en heeft nu longontsteking

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Coronapatiënt Sebastiaan (31) ziekte onvoldoende uit en heeft nu longontsteking

Een griep, maar niet veel meer dan dat. De klachten van coronapatiënt Sebastiaan (31) vielen in eerste instantie best mee. Tot hij een paar dagen geleden een longontsteking kreeg. "Ik heb corona onderschat."

Sebastiaan (volledige naam bij redactie bekend) vermoedt dat hij onvoldoende uitziekte en daarom een longontsteking kreeg bovenop de andere coronaklachten. Hij is inmiddels aan de beterende hand, hoewel hij nog veel hoest tijdens het praten. Dat vertelt hij in NOS Met het Oog op Morgen. In het Oostenrijkse skidorp Ischgl liep Sebastiaan het virus op, net als drie anderen uit zijn vriendengroep. Hij was daar op wintersport.

Wat moet een coronapatiënt doormaken?

Na de eerste ziekteverschijnselen ging hij in thuisquarantaine met zijn gezin. Zijn vrouw had in de vakantieweek voor hun kinderen (3 en 1 jaar oud) gezorgd. De bron van de besmetting is Café Kitzloch, denkt hij. Daar waren de vier vrienden op de laatste vakantie-avond. Na één biertje gingen plotsklaps alle lichten aan. Iedereen moest het pand verlaten. "We vonden het vreemd, maar dachten er niet veel van", zegt Sebastiaan.

Hoge koorts

Bij thuiskomst zijn vier mannen van de groep behoorlijk ziek geworden. "Twee vrienden die in het appartement waren gebleven, hebben nergens last van. Logisch wel, zij zijn nooit in de kroeg geweest", zegt Sebastiaan. Vorige week zondag kreeg de eerste vriend hoge koorts. De volgende dag werd Sebastiaan wakker met "het gevoel van brakheid". Ook zijn vrouw en kinderen raakten besmet, hoewel zij beiden lichtere klachten hadden.

Na drie dagen in bed gaat het sinds gister beter met Sebastiaan. Het gezin mag weer naar buiten als het 24 uur klachtenvrij is.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws over het coronavirus, sport, entertainment of ontwikkelingen uit het buitenland; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie