Binnenland
BNNVARAKRO-NCRVVPRO

Historische overwinning Max Verstappen in 'Het Geluid van'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Historische overwinning Max Verstappen in 'Het Geluid van'

Hoe historisch was de overwinning van wereldkampioen Max Verstappen? Dat onthult Formule 1-fanaat Koen Vergeer, schrijver van het kersverse boek Max, wereldkampioen in Het Geluid van.

Voor Vergeer was het Formule 1-seizoen een race tegen de klok. Het hele seizoen hield de schrijver alles bij rondom het autosportspektakel. Vergeer verwachtte dat na de Grand Prix van Italiƫ in september wel duidelijk zou worden of Verstappen wereldkampioen zou worden. Maar niets was minder waar. In een inhaalrace redde Vergeer het alsnog om zijn boek Max, wereldkampioen, vlak na de allesbeslissende race af te maken.

Historische overwinning

Het Formule 1-seizoen was een bloedstollende strijd tussen Verstappen en Hamilton. Vanaf het allereerste begin was het een strijd tussen twee besten met een apotheose waar je u tegen zegt. Voor Nederland was het zeker een historisch moment, zegt Vergeer. Het is een gebeurtenis die een bijzondere plek krijgt in de Nederlandse sportgeschiedenis, en het is niet misplaatst om te zeggen dat die past in het rijtje met het EK Voetbal van '88.

Het Geluid van

Naast de bijzondere overwinning van Max Verstappen, staan er 12 andere memorabele momenten uit 2021 centraal in Het Geluid van. Tussen 09:30 en 16:00 praten Patrick Lodiers, Carl-Johan de Zwart, Mischa Blok en Toine van Peperstraten met gasten uit het nieuws over onder meer de bestorming van het Capitool, de Tweede Kamerverkiezingen en de klimaattop.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie