Binnenland

Wie wint de klassieker Ajax - Feyenoord?
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie wint de klassieker Ajax - Feyenoord?

Het is zover: de klassieker Ajax - Feyenoord wordt vandaag gespeeld. Om 14.30 uur wordt er in de Arena afgetrapt. De wedstrijd is van begin tot eind te volgen op NPO Radio 1.

Het is voor beide teams de eerste wedstrijd na de winterstop. Feyenoord hoopt de goede lijn door te zetten waarmee het de rustperiode in is gegaan. In de maand december haalde de ploeg uit Rotterdam 13 punten uit 5 wedstrijden en werd er goed aan het doelsaldo gewerkt. Ook Ajax behaalde in december 13 punten, maar kende door de uitschakeling in de KNVB beker iets meer tumult.

Ajax staat op dit moment op nummer 2, vijf punten achter PSV. Feyenoord staat op de vijfde plaats ver achter de nummer 1.

Stand eredivisie

Bron: Google

Vraagtekens bij Ajax

Na het ontslag van Marcel Keizer, nam Erik ten Hag het stokje over bij Ajax. Het is de eerste eredivisiewedstrijd bij de Amsterdamse club voor de nieuwe coach. Het is dan ook de vraag of: "De hand van Ten Hag zichtbaar is in het veld", aldus commentator Andy Houtkamp. De nieuwe trainer is namelijk pas twee weken aan het roer.

De opstelling is nog niet bekend, maar er is volgens Houtkamp een kans dat de Argentijnse linksback Tagliafico speelt. Hij is namelijk fit genoeg.

Jones vs Vermeer

Feyenoord was liever met een hogere plek in de eredivisie de winterstop in gegaan, maar de Rotterdammers zijn weer in vorm. In december liet de club alleen punten liggen tegen SC Heerenveen. De club won van zowel Vitesse als Napoli en werkte na het gelijkspel tegen de Friezen flink aan het doelsaldo door met ruime cijfers van Sparta, Heracles en Roda JC te winnen. Weet de ploeg uit Rotterdam deze lijn door te zetten?

Van Bronckhorst heeft laten weten dat Brad Jones de rest van het seizoen fungeert als eerste doelman. Andy Houtkamp houdt daarom een oog op de doelman: "Ik ben benieuwd of dit de doelman het vertrouwen biedt om zekerder te keepen."

Ajax - Feyenoord

De klassieker is live te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1, met commentaar van Arman Avsaroglu en Andy Houtkamp.

Alle wedstrijden van vandaag

12.30 uur:
Sparta - Excelsior (Chris Wobben doet verslag)
14.30 uur:
Ajax - Feyenoord (Andy Houtkamp en Arman Avsaroglu doen verslag)
Willem II - FC Groningen (Nico Wantia doet verslag)
16.45 uur:
Heracles - PSV (Richard van der Made doet verslag)

Ster advertentie
Ster advertentie