Binnenland
NOSNTR

Schaatsers vervolgen medaillejacht op sprint en ploegenachtervolging

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Schaatsers vervolgen medaillejacht op sprint en ploegenachtervolging

Met twee wereldtitels, twee zilveren en een bronzen medaille sloot de Nederlandse schaatsploeg donderdagavond de eerste dag van wereldkampioenschappen afstanden af. Veel medaillewinnaars komen vandaag opnieuw in actie.

Vier van de zes gouden teamsprinters rijden de 500 meter. Daarnaast komt Sven Kramer, gisteren op de 5.000 meter goed voor brons, in actie op de ploegenachtervolging bij de mannen en rijdt Antoinette de Jong, donderdag winnares van zilver op de 3.000 meter, de achtervolging bij de vrouwen.

De dag begint om 16.15 uur met de 500 meter voor vrouwen. Via Nieuws en Co houdt Sebastiaan Timmerman je vanaf vier uur weer op de hoogte.

Live

De Nederlandse ploeg bestaat naast De Jong uit Ireen Wüst, Melissa Wijfje en Lotte van Beek. Vorige maand won De Jong de Europese titel allround, haar eerste grote individuele prijs. "Ik zit dit jaar niet meer in de ploeg in de schaduw van Ireen. Ik kan echt mezelf zijn en de energie die ik in de training steek, komt er ook echt uit."

De achtervolgingsploeg bij de mannen bestaat naast de winnaars van zilver en brons op de vijf kilometer, Patrick Roest en Sven Kramer, ook uit Douwe de Vries en Marcel Bosker.

Ster advertentie
Ster advertentie