Binnenland

Groenewegen grijpt eerste Touretappe op Champs-Élysées

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Groenewegen grijpt eerste Touretappe op Champs-Élysées

[NOS] Dylan Groenewegen heeft op de Champs-Élysées zijn eerste Touretappe gewonnen. De Lotto-Jumbo-renner bleef André Greipel net voor in de slotrit van de Tour de France.

De 103 kilometer lange rit van Montgeron naar Parijs' beroemdste boulevard stond traditioneel in het teken van champagne en het uitdelen en ontvangen van felicitaties. Geletruidrager Chris Froome toostte met zijn ploeggenoten op zijn vierde Touroverwinning.

Pas bij het opdraaien van de Champs-Élysées werd er serieus gekoerst. Negen renners sprongen wel en pakten zo'n twintig seconden op het peloton.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onder anderen Daryl Impey (Orica-Scott), Julien Vermote (QuickStep) en Sylvain Chavanel (Direct Energie) wilden het niet aan laten komen op een sprint en gingen ervandoor.

Op iets minder dan tien kilometer van de streep, in de voorlaatste van acht rondes over de Champs-Élysées, werd het negental ingerekend.

Dmitri Groezdev (Astana) en Zdenek Stybar (QuickStep) probeerden het in de laatste vijf kilometers nog, maar ook wij werden opgeslokt door het peloton waarna Groenewegen de sprint won.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie