Binnenland

Denemarken stunt en onttroont titelhouder Duitsland

foto: PRO SHOTSfoto: PRO SHOTS
  1. Nieuwschevron right
  2. Denemarken stunt en onttroont titelhouder Duitsland

[NOS] Denemarken heeft in de kwartfinales van het EK voetbal voor vrouwen voor een stunt gezorgd. Op Het Kasteel in Rotterdam werd titelverdediger en topfavoriet Duitsland met 1-2 verslagen.

De met één dag uitgestelde wedstrijd was amper drie minuten oud toen de Deense keepster Stina Lykke gruwelijk in de fout ging. Zij probeerde een afstandsschot van Isabel Kerschowski weg te boksen, maar de bal belandde tot haar schrik in het doel.

De Duitse vrouwen wilden meer in de levendige openingsfase en waren dicht bij een tweede treffer via Kristin Demann. Tot twee keer toe had Lykke nu wel een antwoord paraat.

Denemarken overleefde die storm en presenteerde zich na rust een stuk beter. Dat resulteerde snel in de gelijkmaker na een puike kopbal van Nadia Nadim, uit een voorzet van Stine Larsen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Omgedraaide rollen

De rollen waren omgedraaid en Duitsland mocht van geluk spreken dat het in die fase niet nog meer averij opliep. Zo trof Katrine Veje van dichtbij de lat.

De oosterburen, die de afgelopen zes EK's telkens de beste waren, herpakten zich en kregen kansen. Een kwartier voor tijd kopte Anja Mittag maar net over op aangeven van Sara Däbritz.

Toch zorgden de Deense vrouwen voor een sensatie door in de slotfase de 1-2 aan te tekenen. Theresa Nielsen onttroonde het zo vaak onaantastbare Duitsland door met het hoofd toe te slaan.

Ster advertentie
Ster advertentie