Binnenland

Podcast De Dag: is Zweden nog een sociale voorbeeldstaat?

foto: AFP/NOSfoto: AFP/NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: is Zweden nog een sociale voorbeeldstaat?

De kwaliteit van leven is hoog, de regering links en de mensen zijn gelukkig. Dat is het beeld dat veel mensen hebben van Zweden.

{podcast audio="57995" caption="De Dag #155: Is Zweden nog een sociale voorbeeldstaat?" }

Dreigt dat te veranderen nu een rechts-populistische partij flink heeft gewonnen bij de verkiezingen? Nee hoor. En Ruben Dieleman legt je in De Dag uit waarom. Hij onderzoekt populisme aan de universiteit in Göteborg en woont drie jaar in Zweden.

Verder in De Dag

En in Zuid-Korea gaat een park open voor kinderen die uit dat land geadopteerd zijn. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok is één van die kinderen. Er komt een foto van haar in het park te hangen met een bericht voor haar biologische moeder.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie