Binnenland
NOS

Flinke toename meldingen kindermisbruik op Aruba

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Flinke toename meldingen kindermisbruik op Aruba

De dood van twee broertjes op Aruba - jongens van 3 en 5 jaar oud - houdt de mensen op het eiland nog erg bezig. Sinds deze zaak een paar weken geleden aan het licht kwam, is het aantal meldingen van kindermisbruik vervijfvoudigd.

Correspondent Dick Drayer vertelde vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal over dit probleem op het Caraïbische eiland:

"Hulpverleners vragen een meldcode die ze zal beschermen na het melden."

De jongens werden mishandeld door hun stiefvader. Een jongen (5) overleed vorige week in een ziekenhuis, vermoedelijk aan de gevolgen van ernstige mishandeling. De stiefvader zat al vast in die zaak, net als de moeder en de oma van de jongens. De man heeft bekend de 5-jarige te hebben mishandeld met de dood als gevolg.

Na de dood van de 5-jarige jongen werd duidelijk dat zijn broertje (3) al enige tijd vermist werd. Familie en vrienden zeiden dat ze de peuter al zeker twee maanden niet hadden gezien. Het leidde op Aruba tot een grote zoektocht. Later heeft de stiefvader bekend dat hij het jongetje had omgebracht en vertelde hij waar hij het jongetje van 3 jaar had begraven.

De zaak heeft op Aruba geleid tot een discussie over mishandeling en misbruik van kinderen, hetgeen daar een groot probleem is. De Arubaanse regering heeft de oprichting van een commissie aangekondigd die zich ermee gaat bezighouden.

Ster advertentie
Ster advertentie