Binnenland
BNNVARA

Hacker Geert Wilders legt beweegredenen uit

foto: Twitterfoto: Twitter
  1. Nieuwschevron right
  2. Hacker Geert Wilders legt beweegredenen uit

Het Twitteraccount van PVV-leider Geert Wilders is gehackt. Aan het begin van de nacht veranderde zijn profielfoto in een karikaturale afbeelding van een zwarte man, zijn header werd vervangen door een Marokkaanse vlag en de politicus retweette onder meer een aantal tweets over complottheorieën.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De redactie van GAAN! wist de hacker op te sporen. Presentator Morad El Ouakili sprak hem, waarbij hij helaas aangaf dat hij niet telefonisch in de uitzending wilde. Hij wist wel te bewijzen dat hij de hacker is en wilde ook wel vragen beantwoorden via chat.

Lees het gesprek hieronder:

Waarom heb je Geert Wilders gehackt?
"Wij vinden dat Geert Wilders veel te ver gaat met zijn uitspraken. Vooral over Marokkanen & moslims. Wij zijn dat niet, maar hebben veel sympathie voor deze mensen."

Wat willen jullie hiermee bereiken?
"Niet zoveel. We hebben genoeg geld verdient vandaag. Het ging meer om het bericht. Retweets over kinderpedofilie enzovoort."

Blijft het alleen bij Wilders?
"Nee, dit is het begin."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie