Binnenland

Vroeg druk op eerste zwarte zaterdag, ook bij Schiphol

foto: GOTTHARD-STRASSENTUNNEL.CHfoto: GOTTHARD-STRASSENTUNNEL.CH
  1. Nieuwschevron right
  2. Vroeg druk op eerste zwarte zaterdag, ook bij Schiphol

[NOS] Zwarte zaterdag lijkt zijn naam vandaag eer aan te doen. Op belangrijke vakantieroutes naar het zuiden stonden al vroeg lange files. Het is vooral druk op de klassieke vakantieroutes, zoals voor de Gotthard-tunnel in Zwitserland, op de Route du Soleil in Frankrijk en op wegen richting Oostenrijk.

Voor de Gotthard-tunnel was de wachttijd om 07.00 uur opgelopen tot ruim twee uur. In Frankrijk, waar vandaag de vakantie begint, moeten automobilisten eveneens veel geduld hebben. De ANWB verwacht hier de grootste drukte:

- Frankrijk: op de A7 (Auroroute du Soleil) en andere routes naar het zuiden, met name de A10, A20, A39 en A71.
- Duitsland: grootste knelpunten zijn de A1 en de A7 bij Hamburg, de A3 richting Neurenberg en de A8 richting München en Oostenrijk. Overal in Duitsland zijn veel werkzaamheden.
- Oostenrijk: drukte op de bekende vakantieroutes naar het zuiden, mogelijk lange wachttijd voor de Karawankentunnel.
- Zwitserland: filerijden voor de Gotthard-tunnel. Op de A2 tussen de Gotthard-tunnel en de Italiaanse grens zijn werkzaamheden

Schiphol

De drukte gaat ook niet voorbij aan Nederland. Op Schiphol is een kleine exodus aan de gang: in de terminals is het zeer druk en op afritten naar het vliegveld staat het verkeer vast, meldt de regionale omroep NH.

Verwacht wordt dat de drukte op de Europese wegen halverwege de middag afneemt. Nederlanders die de grootste drukte willen vermijden, kunnen het best rond het middaguur vertrekken, zegt de ANWB.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Komende weken

Vandaag is de eerste zwarte zaterdag van de zomer. De komende twee zaterdagen wordt in Frankrijk opnieuw topdrukte verwacht, dan ook met terugkerend vakantieverkeer. Voor Duitsland is de prognose voor 5 en 12 augustus eveneens "zeer druk".

Ster advertentie
Ster advertentie