Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, WK Shorttrack en energiebesparingsdebat

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, WK Shorttrack en energiebesparingsdebat

Vandaag is alweer de laatste dag van het WK Shorttrack. Weten de Nederlandse shorttrackers nog een medaille in de wacht te slepen? Verder woedt er nog steeds een felle strijd in de eredivisie. Na de nederlaag van Feyenoord afgelopen week, moeten de Rotterdammers dit weekend hard aan de bak. Daarnaast gaan de energiewoordvoerders van D66, GroenLinks, CDA, SP en Partij voor de Dieren met elkaar in debat over verduurzaming van de huizenmarkt in Reporter Radio.

De Perstribune

GTST-actrice en voormalig 'mol' Inge Ipenburg en oud-voetballer Kees Kist zitten vanaf 12.00 uur op De Perstribune. Inge Ipenburg maakte deze maand voor de tweede keer haar rentree in de RTL-soap Goede Tijden Slechte Tijden in de rol van Martine Hafkamp. Naast actrice is Ipenburg onder andere schrijfster en regisseur. In 2007 werd ze ontmaskerd als de mol in de televisieserie Wie is de Mol.

Kees Kist is een legendarische oud-voetballer van onder AZ en het Nederlands elftal met als specialiteit 'de harde, droge knal'. Kist speelde 21 interlands. In het seizoen 1978/1979 won hij de Gouden Schoen als topscorer van Europa. Tegenwoordig staat Kist op de markt met schoenen.

Eredivisie

Vandaag staan er ook weer een aantal spannende wedstrijden op het programma. Weet Feyenoord deze keer wel de punten in eigen huis te houden? Dit is het schema:

12.30 uur:
Willem II - PEC Zwolle (Richard van der Made doet verslag)
14.30 uur:
Feyenoord - AZ (Arman Avasaroglu doet verslag)
Roda JC - FC Groningen (Andy Houtkamp doet verslag)
16.45 uur:
Ajax - FC Twente (Frank Wielaard doet verslag)

Langs de Lijn doet live verslag van de wedstrijden.

WK Shorttrack

Wie als eerst over de finish komt, wint de race. Dat is het belangrijkste bij shorttrack. Vandaag is alweer de laatste dag van het WK shorttrack in Rotterdam: de ontknoping van de 1000 meter en de afsluitende finale over 3000 meter. Het toernooi wordt afgesloten met de spectaculaire relay-finales voor landenteam voor zowel mannen als vrouwen. De beste acht landen uit de World Cup bij de mannen en vrouwen hebben zich geplaatst voor het WK.

Volg het schaatsen live op NPO Radio 1.

Het energiebesparingsdebat

Reporter Radio concludeerde in eerdere uitzendingen al dat de nationale en internationale doelstellingen om energie te besparen en minder CO2 uit te stoten door grootschalig huizen te renoveren, niet haalbaar is. De energiewoordvoerders van D66, GroenLinks, CDA, SP en Partij voor de Dieren gaan in debat over de maatregelen die zij willen nemen om een succes te maken van de verduurzaming van de huizenmarkt. Vanavond vanaf 19.00 uur op NPO Radio 1.

Uit de uitzending van 26 februari bleek dat energielabelstappen gebaseerd worden op cijfers die geen rekening houden met de bewoners van de gerenoveerde huizen. De besparing en uitstoot bedragen in plaats van 80 procent, maar 30 procent.
In de uitzending van 5 maart kwamen de eveneens te rooskleurige Europese cijfers aan de orde en de noodzaak om het beleid aan te passen om toch grootschalige energiebesparing te realiseren.

Ster advertentie
Ster advertentie