Binnenland
MAX

Topchef Marco Prins naar New York: 'Kan nu werken met beste producten ter wereld'

foto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Topchef Marco Prins naar New York: 'Kan nu werken met beste producten ter wereld'

Het is een gigantische transfer in de wereld van sterrenchefs, met een Nederlandse nasmaak. Chef-kok Marco Prins verruilt Rotterdam binnenkort voor New York, hij chef wordt bij het prestigieuze driesterrenrestaurant Chef’s Table.

Video niet beschikbaar

Prins begint als leerling bij het Rotterdamse sterrenrestaurant Parkheuvel. Daarna werkt hij een lange periode bij restaurant Oud Sluis, van sterren chef Sergio Herman. "Het was jarenlang het beste restaurant van Nederland. Hij is een enorme inspirator voor mij en is tevens m’n leermeester." In 2016 sluit het driesterrenrestaurant Oud Sluis. Prins besluit om naar New York te vertrekken, omdat in Nederland niet de uitdaging komt waarop hij hoopt. Hij begint in het driesterrenrestaurant Madison Park, daar klikt het niet helemaal.

"Ik ben toen naar het restaurant The Chef’s Table in Brooklyn gegaan, heb aangeklopt en gevraagd of ze nog werk hadden voor mij. Het klikte, ik wilde een jaar in New York blijven, maar het werd steeds verlengd." Uiteindelijk keert hij terug naar Nederland met z’n vrouw die hij in New York ontmoet. Hij gaat aan het werk in Rotterdam, bij het restaurant Grace,

Een tijdje terug is de eigenaar van The Chef’s Table, Moe Issa op vakantie in Amsterdam en zoekt hij contact met Prins. "Hij zei dat hij mij moest spreken. Ik was compleet verbaasd toen hij aan mij vroeg of ik chef wilde worden. Het is een enorme kans en ik kan gaan werken met de beste producten van de wereld."

Prins vertrekt eind september naar New York. Toch voelt hij geen druk. Samen met de Oostenrijkse chef Max Natmessnig, gaat hij de keuken van het driesterrenrestaurant runnen. "We hebben een fantastisch team en we hebben samen veel ervaring. Daar kijk ik nog wel het meeste naar uit, om weer met hem te gaan samenwerken. We hebben nu al elke dag contact, het menu is al samengesteld."

Villa VdB

Villa VdB (Omroep MAX) hoor je van maandag t/m donderdag van 14.00 tot 15.30 uur op NPO Radio 1. Gepresenteerd door Jurgen van den Berg.

Ster advertentie
Ster advertentie