Binnenland

Uitspraak MH17-proces live op NPO Radio 1

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Uitspraak MH17-proces live op NPO Radio 1

De rechterlijke uitspraak in het MH17-proces is donderdagmiddag live te volgen op NPO Radio 1 in het speciale programma MH17 De Uitspraak van omroepen NOS en MAX.

In deze uitzending ontvangen presentatoren Mark Visser (NOS) en Jurgen van den Berg (MAX) Ruslanddeskundige Helga Salemon, Ruud Stegers van de Vereniging van Verkeersvliegers en Pieter Broertjes, de voormalig burgemeester van Hilversum die 15 stadsgenoten verloor bij de MH17-ramp.

Correspondent Michiel Driebergen belicht de internationale kant van dit proces vanuit Oekraïne en verslaggever Mattijs van de Wiel verzorgt het laatste nieuws en duiding vanuit de rechtbank.

MH17 De Uitspraak (NOS/MAX) donderdag 13.00 tot 16.00 uur. Presentatie: Mark Visser en Jurgen van den Berg.

In het programma Spraakmakers (KRO-NCRV) een vooruitblik op de uitspraak in de MH17-zaak. Donderdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur praat presentator Ghislaine Plag met drie gasten wiens leven de afgelopen jaren in het teken stond van de ramp. Ria van der Steen verloor haar vader en stiefmoeder. Theo Vermeulen was coördinator van het team familierechercheurs dat op het hoogtepunt meer dan 500 nabestaanden van de vliegramp heeft begeleid. En Nieuwsuur-verslaggever Gert-Jan Dennekamp reist al jaren naar Oekraïne om verslag te doen van de nasleep van de ramp en volgt het MH17-proces nauwgezet.

Levenslang

Bij de MH17-ramp op 17 juli 2014 kwamen 298 mensen om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Het strafproces heeft 2,5 jaar geduurd en donderdag bepaalt de rechter de straf voor de Russische Oleg Poelatov, Sergej Doebinski en Igor Girkin en de Oekraïense Leonid Chartsjenko. Het Openbaar Ministerie heeft levenslang geëist.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie